Halloweenmaske (nedlastbar) og temamotiver

UHU – det er tid for Halloween igjen! Feiringen foregår 31. oktober hvert år, kvelden før allehelgensdag 1. november. I den anledning har vi festlige temamotiver og nedlastbar Halloweenmaske for den som elsker Halloween!

Navnelapper med halloween-tema

Nå kan du nemlig skaffe deg navnelapper med gresskar, spøkelse, edderkopp, flaggermus, mumie, dødningshode eller mannen med ljåen. Er du en av de som digger halloween er dette midt i blinken. 

Se de nye motivene her:

Bestill navnelapper her.

Navnelappene kan du bruke til å markere klær og eiendeler slik at de ikke forsvinner. Om de blir gjenglemt er det mye større sjanse for at de finner tilbake til deg med en navnelapp med navn og/eller nummer på.

Last ned Halloweenmaske

Her kan du laste ned Halloweenmaske som dere sammen kan fargelegge eller male, klippe ut og feste på en tykkere pappbit, og feste tråd på. Det er en morsom aktivitet for barna.

Velg mellom gresskar eller Frankenstein-maske. Du kan også printe ut ferdig fargelagt!

Halloweenmaske Gresskar

Halloweenmaske Frankenstein

Tips til Halloween-feiring

Det er ikke alle som skal gå knask eller knep, men som gjerne vil feire Halloween. I tillegg er det nok mange som har Halloween-fester eller barnebursdager med Halloween-tema i disse dager. Vi har noen tips for en ekstra morsom feiring av Halloween!

For å etterligne knask eller knep, kan dere gjemme godteri rundt om i huset, så må barna på skattejakt for å finne det berømte Halloween-godteriet! 

Pynt litt ekstra hjemme for å skape den riktige stemningen. Du trenger ikke gå til storinnkjøp, kanskje du har noe allerede som kan brukes:

  • Gamle laken kan legges over møbler for å lage spøkelser.
  • Har dere oransje papir/papp kan dere klippe ut gresskar-lenker og henge opp.
  • Muffins med melisglasur og edderkopper av lakrissnor er perfekt dessert.
  • Lag “edderkopper” av å kutte pølse i ca 2 cm tykke skiver og tre knekt, ukokt pasta gjennom. La det trekke i 10 minutter så er pølsa ferdig, og pastaen slimete edderkopp-føtter!

Hva er Halloween?

Halloween som vi kjenner det i dag kommer fra USA, og innebærer godteri, knask eller knep, utskjæringer av gresskar og utkledninger av skummel sort. Det er en feiring som engasjerer barn og unge. En egen dag som handler om å samle inn mest mulig godteri, samtidig som man kler seg ut – det er favorittdagen til mange! 

Det er ikke bare barn og unge som lar seg engasjere, flere voksne elsker også halloween. Mange pynter både utendørs og innendørs med utskjærte gresskar, falske spindelvev, edderkopper, hekser, mumier og andre skumle ting. Tradisjonen kommer fra å både hedre de døde, men også å skremme unna onde ånder.