bilaktiviteter

Morsomme bilaktiviteter for hele familien

I høstferien er det mange som kjører til feriedestinasjonen, enten man skal på hytta, besøke besteforeldre eller annen familie. Kjører man langt kan bilturen fort bli kjedelig både for store og små. Da er det fint å ha noen helt egne bilaktiviteter å holde på med. I dette blogginnlegget har vi skrevet ned noen forslag til aktiviteter som gjør bilturen litt morsommere.

Innhold:

Bilbingo

Bilbingoen kan spilles alene eller sammen med noen andre i bilen. Tegn opp en boks med 4×4 ruter i en tegne- eller skriveblokk og skriv inn ett ord i hver rute. Vi har skrevet ned 16 forslag til ord som man vanligvis ser i trafikken, men du kan også skrive inn dine egne forslag. Følg med ut bilruta, og for hver ting du ser, kan du krysse av i ruta. Får du fire på rad har du Bingo! 

 1. Gul bil
 2. Trafikklys
 3. Ku
 4. Hest
 5. Traktor
 6. Campingvogn
 7. Bro
 8. Tunnel
 9. Fjøs
 10. Tog
 11. Elgfare-skilt
 12. 60-sone
 13. Båt
 14. Lekeplass/huskestativ
 15. Rundkjøring-skilt
 16. Bensinstasjon

20 spørsmål

Her skal man gjette seg fram til et ord ved å kun stille ja- og nei-spørsmål. En person i bilen velger seg ut et hemmelig ord, også skal de andre i bilen stille ja- og nei-spørsmål for å komme frem til løsningsordet. Bruker dere mer enn 20 spørsmål taper dere og personen kan si løsningsordet.

Hvem er jeg?

Her skal en i bilen velge seg ut en person, også skal de andre i bilen prøve å gjette hvem man tenker på ved å stille ja- og nei-spørsmål. Det kan enten være en kjendis, artist og lignende, eller man kan velge noen i familien, en venn eller en nabo.

Alfabetspillet

Alfabetspillet er for den som følger godt med utenfor bilvinduet! I tillegg må man kunne alfabetet, men det kan man få hjelp til av foresatte. Først skal du finne et skilt som starter på bokstaven A. Deretter finner du et som starter på B, så C osv. Det kan være stedsskilt, opplysningsskilt, gateskilt og alle typer skilt. Det er lov å hoppe over bokstaver om man ikke finner et skilt innen en god stund.

Har du noen gode tips til bilaktiviteter? Del de gjerne på sosiale medier og tagg oss @minenavnelapper.