Aktiviteter i påsken tips

Tips til aktiviteter for barn i påsken

Å lage hjemmelaget pynt og gjøre kreative aktiviteter er noe som hører påsken til. Enten du skal være på hytta eller hjemme i år, så har vi forslag til aktiviteter for barn og voksne i påsken.

Yatzy, brettspill og langrenn er vel selvsagte aktiviteter for mange, men det kan være greit med litt andre aktiviteter å veksle mellom. Kok opp kakao, finn frem påskeegget og appelsin, og gjør klar til påskeverksted!

Innhold:

Lage påskekylling

For å lage en enkel pom-pom påskekylling trenger du gult garn, rødt papir og noe å lage øyne med. Det kan være svarte knapper, svart tråd eller bamseøyne.

Start med å snurre gult garn rundt hånden. Jo større hånden er, jo større blir dusken. Kanskje pappa kan stå for nederste kroppsdel, og barnet for hodet? Når du er fornøyd med tykkelsen, tar du garnet av hånden, og knyter en knute på tvers over garnet. Da ender du opp med en slags sløyfe. Så klipper du alle trådene i hver ende ved bøyen. 

Form så dusken og stuss til den får en fin og rund form. Klipp ut nebb og føtter og lim på med limpistol eller vanlig lim, det samme gjør du med øyne. Ta-da!

påskeaktiviteter lage kylling

Påskeeggjakt

Påskeegg er noe mange barn forbinder med påsken. Det gledes til et helt egg skal fylles med deilige godterier og spises opp til barne-TV og påskekos. Du kan gjøre det hele enda mer spennende med en påskeeggjakt.

Påskeeggjakt er en morsom tradisjon for små og store. Det kan gjennomføres både innendørs og utendørs. Her kan du bruke kreativiteten. Tegn opp et skattekart, eller lag små hint som kan fortelle hvor påskeegget ligger. Du kan også gjemme mange små påskeegg i marsipan eller sjokolade rundt omkring, og den som finner flest vinner en liten premie.

Male påskeegg

Malte påskeegg er dekorative og kan pynte opp hjemmet i forskjellige konstellasjoner. Heng de opp på en grein, legg de i en kurv eller sett de i eggeglass på bordet.

For å male påskeegg trenger du egg, en nål og maling. Stikk hull i egget på begge ender med en nål, og pirk hullet litt større – til det blir et par millimeter stort. La gjerne egget stå i kartongen så jobben blir enklere. Stikk hull på eggeplommen og blås ut innholdet i en skål. Det sparer du til senere, for å lage omelett, pai, eller noe annet godt.

Vask egget, prøv å skyll det innvendig og la det tørke – så er det klar til å males. Bruk alle regnbuens farger og lag mønstre, prikker og strukturer. Du kan til og med pynte med fjær, glitter og paljetter om du er i det ekstra kreative hjørnet.

male påskeegg

Påskeoppgaver

Det siste tipset til aktiviteter fra oss er vårt lille påskehefte. Det kan du laste ned gratis her:

påskehefte

Heftet har flere små oppgaver som er morsomme til barn, som enkle kryssord, leteoppgave og fargelegging. Kanskje mamma og pappa kan hjelpe litt til også? 

I heftet finner du også en konkurranse hvor du kan vinne 500 kr! (Utløpt)