Regnværsaktiviteter

Tips til aktiviteter på en regnværsdag

Nå som høsten nærmer seg blir det kaldere i luften og vi får flere regnværsdager. Men en grå og regnfull høstdag betyr ikke at man må sitte inne å kjede seg. Benytt regnværsdager til å gjøre morsomme og nyttige aktiviteter sammen med barna!

Innhold:

Rydd i klær og leker

Rydd i klesskapet og sorter vekk klær barna ikke bruker eller som ikke passer lengre. Klær som fortsatt er hele og ikke for slitte kan man donere bort. Barna har også sikkert noen leker de har vokst fra eller som de ikke bruker lengre. Da er det fint å gi disse videre til noen andre som kan få bruk for de.

rydd i klær

Lag en hinderløype med maskeringstape

Lag en gøyal hinderløype til barna! Marker opp en hinderløype ved å bruke maskeringstape. Hinderløypen kan for eksempel gå over stoler, under bord, oppå en benk osv. Tilpass hinderløypen til omgivelsene i huset og vanskelighetsgraden til barnas alder.

Send barna på bokstavjakt

Skriv ned bokstavene i alfabetet på ulike post-it lapper og plasser de rundt omkring i huset. Send barna på bokstavjakt for å finne bokstavene i alfabetet i riktig rekkefølge. For eldre barn kan man gjøre det litt vanskeligere ved å be de finne bokstavene for bestemte ord.

bokstavjakt

Lag noe godt til fuglene

Småfuglene setter alltid pris på å få mat! Bruk regnværsdager til å blande sammen ulike frø og fett til fuglemat. La blandingen stivne over natten før den henges ut. Heng gjerne fuglematen et sted hvor dere kan se den fra vinduet slik at barna kan følge med og se når man får besøk av fuglene.

fuglemat

Har du noen gode tips til inneaktiviteter? Del de gjerne på sosiale medier og tagg oss @minenavnelapper.

Meld deg også gjerne på vårt nyhetsbrev for å få tilsendt nyttige tips, informasjon og tilbud på navnelapper. Nå får alle som melder seg på 15 % rabatt på sitt neste kjøp hos oss.